6:a i Stockholm Triathlon

Stockholm Triathlon är ett väldigt stort arrangemang som drar mycket folk och väldigt mycket tjejer, vilket är roligt. Dagen till ära var det uppehåll och sol. Lite svalt men 19 grader i vattnet så det var okej.
Kom iväg rätt okej i simningen men vid första bojen var det en kille som började bröstsimma. Det är livsfarligt, risken för att få en spark är väldigt stor. Trodde faktiskt det var högre kvalitet på startfältet. Men efter det så var det bra, jag simmade om folk hela tiden och kände mej stark på simningen. Det var egentligen bara sista 300 meter som jag tappade lite fokus och fart då jag höll uppmärksamheten på uppgången istället för på själva simningen. Men förlorade nog bara några sekunder på denna okoncentration. Rent placeringsmässigt så gör jag ingen bra simning men jag hade en bra känsla och kände mej stark vilket bara har hänt en gång tidigare i år.
Lång växlingstid på grund av att man måste löpa igenom hela området. Tur att löpning är min starkaste gren, men väl uppe på cyklingen och så kändes det bra men jag höll igen lite, ville inte köra slut på benen efter 10 km. Så första varvet gick mest i att analysera banan och se hur man kunde köra. Urusel asfalt på norrmälarstrand nära slussen, där gick det verkligen inte ligga i bågen. Andra varvet ökade jag lite och kunde pressa på utvalda ställen och hitta kurvtagningen galant. På tredje varvet ökade jag ännu lite mer och förökte göra så fort som möjligt på dessa ställen där det gick fort, tyvärr kom det ut rätt mycket folk på cykelbanan och det blev ett par onödiga inbromsningar och rulleåkning hade man kunnat gjort rätt bra om man hade velat. Men jag körde om rätt många under hela cyklingen, det var 4 cyklister som körde om mej totalt på cykeln. Cyklingen kändes extremt bra och hade fart, kadens, puls och watt under kontroll under hela tiden.
Växling igen och denna gång så tog jag två killar på den nästan 4 minuter långa löpningen till själva ställningen.
Ut på löpningen och började direkt plocka folk, 3,49 på första km och 3,50 på andra km, så jag öppnade rätt okej, låg och studsa sen runt 4 minuter och en marathonpuls, fick inte riktigt till löpsteget idag utan det gick lite trögt men det är ändå på rätt väg. På vägen mot slottsbacken tog jag två av mina konkurrenter sen hade jag bara slottsbacken var och jag lyckades hålla ett skapligt tempo så jag slapp spurta i mål utan kunde ta det lugnt in i målet.
Rätt så välordnad tävling, förskräcklig medalj och dålig logistik när man väl kommit i mål, alla deltagare ska ju tillbaka till området och det borde vara en markerad väg tillbaka speciellt för deltagare.
Så 2,22 och 6:a i H45-49 eller 44 totalt. Rätt nöjd med att ha utvecklats på cykeln, få se om jag kan höja nivån till nästa år på cykeln och simningen.
Tävling nästa helg igen och jag ber till gudarna att det blir uppehåll och varmt, ska bli roligt och se om jag kan ha samma flow nästa helg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *