Cykling på Friends Arena

Vi som har anmält oss till Grand Fondo i Stockholm har fått möjlighet att träna på den stora arenan i Solna. Inte på själva arenan utan vägen som går runt arenan och är drygt 600 meter lång. Vi var ett tjugotal som fick gå igenom regler för att förhindra olyckor, till vilken nytta undrar jag .. förklarar senare. Sedan körde vi ett varv gemensamt och fick lite tips i kurvorna. Av ngn märklig anledning så är det fyra kurvor och varje kurva är olika. Vi körde igång och det tog 15-20 min att bli varm och bekväm med kurvtagningen. Och då upptäckte jag att dom två första kurvorna var rätt tvära och svåra  med de två andra var lätt och snabba kurvor. Så jag började köra intervaller. De två första lugnt .. och de två andra full fart, orkade i en halvtimme med detta sedan var jag rätt slut. Tog en paus på 2 minuter och sedan körde jag igång igen. Men denna gång varannat varv intervall, för att inte knäcka benen totalt. Och i andra kurvan när jag hade återhämtning så kom det en cyklist och försökte eller rättare sagt körde om i utgången av kurvan, hade jag glidit ut mot väggen så hade han smällt i men jag såg det och förhindrade det så han kunde smita förbi. Pucko skrek jag till honom . Vid genomgången så fick vi endast göra omkörningar på rakorna. 20 min senare kom två snabba cyklister och jag var uppe i en intervall när dom också körde om i kurvan i 40 km/h.  – jävla idioter skrek jag till dom.. Bara därför dom är halvproffscyklister så ska dom inte bete sig som dom äger allt, de skar kurvorna mycket olagligt också . Tänkte på händelsen efteråt, regler sätts upp för att följas men egentligen är det bara vi puckon som följer detta och tror vi ska hamna i himmelriket.  De körde i varje fall inget mer på den snabba banan och i slutet var vi inte så många som körde runt och då kunde man köra lite mer som man ville. Rätt så roligt att köra och jag skulle gärna vilja göra det regelbundet för det var roligare och mindre jobbigt än på trainern. Sen kan man alltid stå i depån och snacka såsom folk alltid gör, cyklister är ett socialt släkte som fikar och snackar mest 🙂

2014-02-16 11.15.06

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *