DNF blev det, borde ha varit DNS

Körde SM i något som kallas Triathlon i Motala idag. Borde heta SM i kölduthållighetisambanndmeduthållighetssport.
Jag fattar verkligen inte hur dom som körde med kortbyxor och långärmad tröja klarade 12 mil på cyklen. Jag klarade 40 km sedan tyckte jag inte det handlade om triathlon utan jag frös så hela cykeln skakade. Jag är glad att jag bröt. Det var ett bra beslut. Vädret blev inte bättre och jag hade kanske kunnat klara cykeln men sedan hade jag inga krafter kvar.
Simningen var rätt okej, 16 grader i vattnet och lite kortare, endast 3 km, men jag tappade teknik och styrka på den sista km. Jag hade krampkänningar i vaden under simningen , men det krampade aldrig rejält. Jag klarade mej, ett långsamt byte till cykeln, hällregn och totalt genomblöt stegrade jag cykeln. Hade mycket energi och kom iväg brra. Det kände rätt okej under de första två milen men sedan kom verkligheten ikapp. I nedförbacken mot motala darra jag så mycket att hela cyklen skakade och krängde. Tänkte först prova ytterligare ett varv, men insåg att jag inte tävlar i att klara kylan bäst och cyklade mot växlingsområdet. Fick väldigt bra service i området. Domaren kom sedan fram och sa att det var okej att få vara med i nästa år om man hänvisade till att man bröt av vädret. Nåja, vi får väl se om jag får en plats på VM nästa år, verkar mest lockande för tillfället. Bra arrangemang och bra banor och lagom avstånd. Tyvärr är bara vädret som kan ställa till det. Nu vet jag var min gräns går, för jag tävlar inte i triathlon i långa vintertights, skoskydd och en regnjacka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *