Första Genrepet i tre akter eller Sveriges första 1/2 Nice

Genrepet dök upp som en skänk från ovan mitt i sommaren. Efter att samtliga tävlingar blivit utsålda eller är så djävla dyra att brallorna trillar av, så passade Genrepet in perfekt i min kalender.

Lång ute i Åkersberga och där det är som mest kuperat i norra delen av Stockholm gick tävlingen. Vi var inte så många men det var en bra och fin stämning som det lätt blir på mindre tävlingar. Tävlingsledaren gjorde en bra genomgång av banan. Det hade varit ett snäpp bättre med uppsatta kartor så man kunde se sträckningen och gärna med highlights på saker som man ska observera. Men det kommer nog till nästa år.

Lugn och fin start, ingen trängsel men efter 300 meter låg det plötsligt en segelbåt i banan, hmm.. den är på väg ut eller in tänkte jag instinktivt, men den verkade stå still så vi passerade den på akter sida. Det var inga problem, visade sig sedan att den hade kört på grund och kunde inte komma loss. Det var inte så djupt för på ngt ställe så tog handen i botten, vet inte om det är tecken på dålig teknik. Upp på land och ut på bryggan, lite löpning och snubbla in i vattnet på den lilla kanten. inför det tredje varvet gjorde jag magplask istället. Och sista varvet bjöd på lite mer vågor än dom andra varven. Växling och ut på cykeln. Hög puls och uppförsbacke, alltid dålig combo och sen blev det brant nedför följt av en skarp högersväng. Men när man väl var ute på stora vägen kunde man hitta rytm och fick ner pulsen några slag. Efter några km ytterligare en högersväng mot sjöstaden eller vad det hette. Lite småkuperad väg ut mot vändningen. Tillbaka sen till korsningen och denna gång en vänstersväng. Här tycker jag vakten skulle ha stått för att vänstersvängar är det farligaste man gör som trafikant. Nu gick det bra på första varvet då bilarna stannade när jag kom. Sen körde vi ca 6-8 km på vägen och det finns inte så många ställen att släppa koncentrationen på utan det svänger och är lite kuperat. Vänder i en rondell vilket är underbart för då slipper man gå ner i fart så mycket. Tillbaka och svänger in på den norra infarten till Flaxenvik. En riktigt bra stigning, kort och brant. Sen lite utför mot själva varvningen. Tre varv och jag tog slut i benen efter 30 km, sen fick jag ta det lite lugnare i 10 km innan jag kunde trycka min sista krafter de sista 20 km. En krävande och rolig cykelbanan. Växlade lugnt och sansat och ut på löpningen som började starkt uppför och fortsatte att vara kuperad och så några hundra meter teknisk löpning i skogen innan det blev lite mer enklare löpning igen, nedför en brant backe och tvär högersväng.. Säger bara, lidingöloppet är rena rama Formel 1 banan jämfört med detta. sista 2 km innan vändpunkten var rätt flack och snabb löpning. Men tillbaka igen skulle man uppför den branta backen igen och det var krävande. Löpningen släppte efter första varvet och då hade jag också koll på banan och kunde studsa i över stenarna på den tekniska löpningen.
Mötte Roland i den branta uppförsbacken på sista varvet och han såg grymt stark ut i löpningen. Jag sprang om några på löpningen och slutade totalt 5:a.

Mycket bra och trevlig service efter målgång. Tävlingen var väldigt bra arrangerad och jag hoppas att det blir en repris nästa år. Jag gillar verkligen mindre tävlingar där man inte behöver anmäla sig månader och år innan det är dags att stå på startlinjen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *