Ironman Lanzarote 2014 och min 10:e

Andra gången på denna ö och på tävling, förra gången var första gången och nu visste jag hur hård tävlingen är.
Alltid tidig väckning på en IM och en timme innan start va jag på plats, kollade cykeln och började göra mej i ordning. Kom lite sent till start och fick tränga mej fram i 65-75 min gruppen. Det fanns inte så mycket plats men hamna i mitten. Det kändes inte bekvämt.. men starten drog igång och det gick skapligt bra fram till första bojen, sen börja enländet. Kom ikapp folk och det va folk överallt och händer som gruffa på mej på benen. Inte någon hatisk stämning utan alla försökte göra det bästa av det hela. Men så börja någon att bröstsimma. Fy fan ,, det borde vara rött kort och avstängning för bröstsim på en Ironman. Det är livsfarligt att bröstsimma. Kämpade på i svenneklungan i nästan hela varvet innan det lossna. Jobbigt att inte kunna simma fokuserat i mer än några armstag innan det måste korrigeras. Andra varvet gick bättre, simmade lite krokigt sista 1000 meter såg jag på gps-klockan efteråt. Men jag hade bra tryck i hela simningen och det var roligt. Behöver bara bli några minuter snabbare och komma under 1.10 så slipper jag värsta klungan.
Cyklingen, ja.. tror dom hade gjort om början och slutet av banan eller så har jag glömt hur det var. Men kände igen stora delar av banan. Jag körde lite för fort ibörjan och ryktes med lite, men kunde rätt snabbt lugna ner mej. Kom in ett bra flyt men blev rätt mycket omkörd på planmarken. Jag gillar verkligen banan och den är hård, mycket vind, brutalt snabb ibland. Stigningen upp till Haria gick som smör, satt ner och pumpade upp precis under min ftp. Colting-backen tog jag i innerspår. Stark i backen på låg kadens och mycket kraft. Väl uppe på toppen tog jag några placeringar då folk skulle ha sina special-need bags. Jag dundra ner och pressa rätt hårt utför, körde om folk där. Mot nästa topp och sedan 10 km utförkörning som var riktigt rolig, där körde jag också om en hel del folk. Väldigt snabb cykel, rulla ikapp de flesta med den. och över 70 km/h körde jag och den ville ha mer bara. Naturligtvis var det vindar som ryckte i styret men det är lika för alla.
Sista milen hade jag ett hyfsat tryck, det gick segt ibland, men det är min svaghet, har inget bra tryck på planmarken. Avstickaren från stora vägen inåt landet, men grym motvind är inte rolig och efter det på det en väg med väldigt dålig asfalt. Nåja, det blev bättre sen och avslutades med den roliga kurviga nedförkörningen mot motorvägen. Förra gången va jag helt slut där, nu pressade jag ordentligt. Fun !
Jag körde min första tävling med effektmätare och det var riktigt bra. Jag höll mej inom de värden jag skulle och kan konstatera att jag är en klen cyklist. Visste det tidigare också men nu är det mer konkret. Ska bli roligt att få tävla mer med den. Ett riktigt bra verktyg. Bäckstedt hade fjärde bästa tiden och hade Norm Power på 344 watt, så då vet man vilken nivå man ska uppnå 🙂
Löpningen, då .. ja en långsam historia, borde passat mej med värme och plåga. Men all finsk SISU var borta. Jag ville bara i mål så smärtfritt som möjligt. Fördelen med att gå och springa i 5 min tempo är att man blir inte trött i benen på samma vis som en 3 timmars mara. Så jag är rätt pigg i benen idag. Kan behövas för att jag ska göra en bra tid på Stockholm Marathon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *