Mitt 20:e Stockholm Marathon och sub 3.

Några dagar innan blev jag lite förkyld men försökte sova bort det och på fredagen kände jag mej rätt okej men drömmen om en rekordtid var borta.

Expot bjuder som vanligt på sämre giveaways år från år, minns hur det var ibörjan då man fick ett pastapaket och allt möjligt skit. Nu kom jag hem med en inbjudan till espoo och nummerlappen såklart.

Inget regn i starten och en stor förhoppning om att prognosen skulle vara fel infann sig. Kom iväg väldigt bra och dundra iväg i ett rätt högt tempo, såg ledarbilen fram till strandvägen sedan så försvann den. Det gick riktigt fort ibörjan och jag kände jag mej pigg, men höll ändå ner pulsen så den inte rusade iväg utan mest bara försökte komma igång i ett högt tempo men på strandvägen hittade jag tempot och höll det rätt bra, medvind längs hela södermälarstrand va helt suveränt, sprungit där i motvind och det är inte roligt, troligen bättre med motvind på norrmälarstrand istället. Vid varvningen kändes det fortfarande bra. Likaså vid 25 km och passerade 30 km och det började bli lite segt, men hade ett bra tryck på södermälarstrand på andra varvet, tog det lugnt uppför västerbron och hade allt under kontroll , eventuellt på gång ett nytt pb. Norrmälarstrand gick bra och 35 km va klart, men sedan kom jag in i en svacka då jag hade lite problem att hålla uppe farten, och regnet kylde ner kroppen ordentligt så jag insåg att det inte skulle bli något pb och att 3 timmar gränsen var rätt lugn, slog av lite på tempot då och cruisa in på 2.58.57. Ett väldigt stabilt lopp och där jag va rätt pigg efteråt och återhämtade mej snabbt efter loppet. sm15

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *