Mycket upp och snabbt ner igen.

Cykling är egentligen ingen kraftsport utan en glidarsport om man nu ska vara lika provocerande som Colting. Jag menar,, trampa 3 timmar uppför och sen bara glida ner sippande på lite sportdryck under en timme. Det är glidare, hade jag sprungit motsvarande så hade nedförslöpningen var enormt påfrestande för knä och lår. Jag kan tänka mej smärtan efter en timmes nedförslöpning.

Dagens tur gick genom Aguimes och mot Ingenio där jag svängde upp mot bergen. lite halvdåligväg enligt bilden och stundtals väldigt brant. Kom till slut till en korsning, Tejeda eller Telde. Jag valde Telde och fick en finare väg och en bra utförskörning, börjar bli lite tuffare och bekvämare i körningen. När jag kom till Telde så blev det raka vägen hem. 1975 meter höjdstigning, 200 meter från rekordrundan. På lördag blir det högre och längre.
2013-12-26 13.19.29-1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *