Premiärmilen 10 km i regn och rusk

Dagen bjöd på några fjuttiga plusgrader, regn och blåst, vilket gjorde att den snabba milbanan på djurgården inte va speciellt snabb denna dag.

Taktiken va ganska klar, jag skulle springa på ett marathontempo och ta det skapligt lugnt runt banan. Men jag kom iväg som nr 3 första hundra meterna och hade ett 3,35 tempo, insåg att det gick lite för fort och saktade ner och då kom ett gäng och sprang om. Jag hittade ett bra tempo men klockan ville inte visa de rätta tiderna. Det gick långsamt, inget flyt i steget. Men rutinen tog överhand och jag insåg att detta var inte dagen att kolla på klockan. Motvind, segt och dåligt löpsteg, lite nedtränad och kasst väder. Många bortförklaringar men jag kom in på en 12:e plats i motionsklassen, vilket inte är något jag är stolt över. Jag borde springa i tävlingsklassen och jag såg att det gjorde jag förra året. Vet inte varför jag valde motion i år .

Det var en bra genomkörare inför Boston , så nu gäller det bara att få ihop de sista riktigt bra passen inför tävlingen, sen är det bara att toppa formen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *