Säsongsvila eller inte…

Nu är säsongen slut eller om man kör Ironman så har uppstarten börjat för att man måste vara ute i god tid för att få en plats i en ironman. Hösten är också högkonjunkturen för oss coacher, det strömmar in förfrågningar och en del är seriösa medan andra bara vill kolla runt.

Ironman ligger i framkant på att planera sina tävlingar, idagsläget kan man köra 2 st ironman i sverige nästa år och ett SM i medel i norrland/skogen. Kanske sprinten också är planerad men annars är det rätt öppet. Jag vet att Sala ska köra sin tävling samma helg som Kalmar och så finns det några andra småtävlingar inplanerat, men SM i långdistans har jag ingen information kring.

Förbundet eller rättare sagt tävlingsarrangörerna borde bli betydligt bättre på att boka upp sina tävlingshelger. Det handlar om maximalt 10 helger som ska fördelas och då gäller det att vara ute i god tid för att få den bästa helgen. Juni är en kass månad och oftast kallt i vattnet vilket gör att den inte är så attraktiv, juli är semestermånad och få verkar arrangera tävlingar då eftersom det är svårt att få funktionärer. Augusti är klart bäst men den är fullspäckad. Dessutom har swimrun vuxit sig stor senaste åren för att inte tala om alla sim, cykel och löpartävlingar. Fram med fler tävlingar nu så man kan börja planera 2016.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *