Sörmland Ultra 50 km 2014

Ett ultra och tekniskt lopp i terräng. Tänkte att det blir en bra genomkörare både styrka och uthållighet. Dessutom roligt.
Det var ett helt annat lopp jämfört med för två veckors sen då jag studsa runt en 400 meters bana i 105 varv. Start och mål på olika ställen och det gällde att ta sig dit. Börja lätt med elljusspår och jag höll en bra fart med 1:a klungan i tävlingen, tror det var bara ettan som hade dragit, så jag låg topp 5 de första km innan det blev tekniskt i skogen,,, fan dom studsa iväg som kaniner i skogen.. Jag försökte hänga med men insåg att jag inte klarade av att hålla samma fart. Konditionsmässigt var det inga problem men jag har svårt i de tekniska partierna med mycket rötter och skit. Så folk kom ju ikapp och om mej i dessa partierna och det var rätt mycket sånt de första 25 km, sedan blev det grusväg och asfalt då dominera jag och tog placeringar. Kom upp till 14:e plats vid 35 km men sedan blev det tekniskt igen och folk sprang om mej. Alla är trötta vid det här laget så jag vurpade faktiskt 3 gånger under 5 km , mycket lera och jag bara gled. Jag klarade mej bra samtliga gånger, det var bara min klocka som slog av två gånger, kass konstruktion ,, nja.. det är förstås en garmin 620 och då kan man inte få allt. Det är inte riktigt tänkt att man ska vurpa och ta emot sig med händerna. Efter tredje gången så insåg att hur hopplöst det var och drog ner lite på tempot, började också bli rejält trött. När jag passerade 45 km så fick jag kramp i insida lår,, så jäkla ont att jag knappt kunde stå på benet,, jag kunde inte gå ,, fanns inte en chans. men jag ställde mej mot ett träd och strechta ,, det hjälpte så jag kunde gå/halta iväg och efter 20 meter löpte jag extremt försiktigt,, plattfota löpning,, men det tog bara ytterligare några hundra meter innan jag kunde gå på som vanligt vilket kändes extremt skönt. Sista kilometerna var mest en längtan till målet. runt 4.18 kom jag in på och tappade nog 10-15 placering mot nr 14 .. Men jag är extremt nöjd och det är fantastiskt fint naturlopp, kan verkligen rekomendera loppet och arrangemanget. Litet och gemytligt, väldigt bra stämning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *