Stockholm Marathon 2014 och sub3

Perfekt väder och rätt lite vind gjorde att det blev ett snabbt lopp för många i årets Stockholm Marathon.

Hämtade ut nummerlappen redan på torsdag och det var bra, fattigt med goodies och det blir sämre för varje år. Märkligt att inte sponsorna delar ut mer skit till oss löpare. Nåja, man ska inte kräva så mycket för 985 kr. Om det är inflation på något så är det startavgifter, man betalar ruskigt mycket mer och får betydligt mindre.
I år fick jag starta en startgrupp bakåt, men jag lyckades få en riktigt bra start, första km på 3,53 och sedan 3,434 och 3,43 innan jag lugna mej till 3,54. Kändes väldigt bra och hade kunnat hårdare men Marathon är lång och jag har lite erfarenhet av att öppna för hårt. Så jag höll runt 3.50-4.00 min per km och rätt låg puls. Det kändes bra och västerbron höll jag igen lite extra för att spara krafter. Varvningen gick bra och vid halva loppet hade jag ett exakt 4 min tempo. Ute på Djurgården började det kännas i benen men de va fortfarande fräscha och jag hade ett bra steg. Södermälarstrand på andra varvet är ingen lek och nu började det ta emot. Men jag höll ett bra tempo. Tappade lite i fart men ingen katastrof. Uppför västerbron va jag stark men sedan hände något. Tappade fart och puls. Och vid 35 km var jag rätt trött och hade inte det sista att ge för att göra ett nytt pb. Slog av lite på tempot och koncentrera mej på att hålla sub 5 min. Låren började göra riktigt ont och jag va nog inte riktigt full återhämtad från Ironman Lanzarote. Stappla in på 2,58 och det kändes väldigt skönt. Visste att jag hade den här tiden redan i Paris och det var en snabb bana, men nu fick jag bevisa att det är så också .
Mitt 19:e Stockholm Marathon och 50:e Marathon. Och nu vila efter 3 veckors tävlande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *