Tvåa i RM i Duathlon

2015-05-01 15.13.38Igår kördes SM i Duathlon i Upplandsväsby, och jag kom in på en andra plats i H45-49, den största klassen.

2004 kördes SM:et senast i Upplandsväsby, jag var med då också och var i väldigt dålig form. men duathlon är väldigt rolig tävlingsform.

Nu var det dax igen , förra året 3:a och året innan 2:a. Nu med ett gäng nya ungtuppar så jag skulle bli rätt nöjd med en tredjeplats var min tanke innan loppet. Fast egentligen ville jag bara köra och göra mitt lopp och se att cyklingen hade gett resultat.

En riktigt djävla regnskur kom det innan start och nu har jag verkligen haft tävlingar med skitväder, hoppas på 30 grader varmt och vindstilla på stockholm Marathon. Jag är bättre i värme och tappar i kyla jämfört med konkurrenterna. Så är det bara. Men lyckligtvis så hann det bli uppehåll innan start och det rusades iväg i ett vädligt högt tempo. Det gick lite uför och runt 3 min per km. jag föll sedan ner i 3.44 tempo och kände rätt snabbt att det inte fanns något klipp i benen. Hasade runt i två varv och höll bra fart men inte någon toppfart och jag brukar vara lite snabbare än så här in på T2. Va på gång att göra en snabb växling men strula lite med glasögonen som immade igen. Ut på cykeln och nu skulle det avgöras hur vinterns träning hade gett resultat. Höll ett bra tempo och hög puls, blev omkörd av en kille efter några km, sen körde jag om honom i en uppförsbacke, därefter körde han om mej igen. Då passade jag på att pro-drafta på honom i cirka en km innan vägen svängde höger. Och vad är det då, jo man ligger på 10 meters lucka, helt laglligt och det är såklart en fördel. Jag fick ner pulsen nästan 10 slag och fick lite återhämtning. Men efter högersvängen så drog han på ordenligt och jag följde inte med. En krokig och lite kuperad bit de sista 8 km . En otroligt skön och bra cykelbana måste jag säga, inga stora backar utan mest pressa hela tiden. In i växlingen och gjorde en bra växling som kunde gått ännu snabbare men kom ut bra och hörde att jag hade någon i hasorna. Täntke att han kommer snart om för jag har inga krafter kvar, men efter 500 meter lossnade det och jag fick igång flytet i löpningen och kunde dra på och springa förbi några. Skön känsla och den andra löpningen gick också snabbare än den första. Vilket aldrig har hänt tidigare. En bekräftelse på ett bra disponerat lopp. Sacka ner lite i slutet och vände mej om och såg att det kom ngn , drog på ordenligt in i mål. För det visade sig sedan att det var nummer 3 i min klass som låg mej i hasorna. Tur att jag drog på ordentligt då. Han berätta att han kunde inte följa med mej uppförsbacken. Jag är rätt stark uppför. Det är en skön känsla att ha en stark löpning, hoppas jag får utnyttja den i Motala.

Kul att komma på en andra plats iigen och ett bra arrangemang, skulle bara ligga helgen innan stockholm marathon får då är chansen för gott väder bättre och en bra warm-up inför Stockholm Marathon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *